ידעתם? פנקייק נחשב לאחד המתכונים הכי נחשקים בעולם הקינוחים. הסיבה לכך היא כנראה מאחר והוא כזה פשוט וקל להכנה. הכנת הבלילה לוקחת לא יותר מ-10 דקות ולאחר שמחממים את המחבט הפנקייקים מוכנים ממש בצ'יק. קינוח מומלץ ומפנק
מצרכים להכנת פנקייק
- קמח רגיל או קמח מלא
- סוכר
- אבקת אפיה
- כפית מלח
- כוסות חלב
- ביצה
- כפות שמן
- כפית תמצית וניל או תמצית מפותחת
איך מכינים פנקייק? כמה שלבים ממש פשוטים…
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, האבקת אפיה והמלח.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, הביצה, השמן והתמצית.
- מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית ומשמנים בשמן צמחי.
- משיגים כפית או כפיות עם העיסה ויוצקים למחבת כדי ליצור פנקייק בגודל הרצוי.
- מטגנים את הפנקייק למשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהופך לזהוב בהיר ומוכן להגשה.
- מחזיקים את הפנקייקים חמימים בתנור בטמפרטורה נמוכה עד שהם מוגשים.
אפשר להגיש את הפנקייקים עם סירופ מייפל, ממרח שוקולד, ממרח חמאת בוטנים, פירות, יוגורט ועוד. תהנו!